Servis LA-MA

Servis indukcijskih plošč, štedilnikov in pečic

Servis LA-MA izvaja popravila štedilnikov in pečic. Smo pooblaščeni servis za indukcijske plošče, štedilnike in pečice:


Za vse naštete blagovne znamke opravljamo tudi popravila v garancijskem roku.
Popravljamo pa tudi štedilnike ostalih blagovnih znamk.

Izvajamo popravila za: Indukcijske plošče, steklokeramične plošče, kuhalne plošče, plinske plošče in pečice.

  • Indukcija
  • Steklokeramika
  • Plinska plošča
  • Pečica

Medtem ko plinski in električni štedilniki segrejejo kuhalno površino tako, da prvo segrejejo tuljavo, gorilnik ali proizvedejo plamen, indukcijsko kuhanje zagotavlja neposredno toploto na kuhalno posodo, ki nato prenese sevalno energijo na hrano. Namesto grelnega elementa se magneti uporabljajo za stimulacijo atomov znotraj vaše kuhalne posode in segrevajo lonec ali ponev. Ker indukcijsko kuhanje ponuja neposredno toploto za kuhanje je to zelo učinkovita možnost, ki daje uporabniku več nadzora nad kuhanjem kot tradicionalne alternative. Poleg tega je toplota neposredno vir, kar pomeni, da temperatura običajno ostane veliko bolj stabilna kot električni ali plinski razponi. Tukaj je vizualni prikaz, kako deluje indukcijska kuhalina plošča:

Steklokeramična plošča je v sami osnovi električna plošča, katere grelci so nameščeni tik pod steklom in ob vklopu zasvetijo. Takšna kuhalna plošča ima boljšo toplotno prevodnost kot klasična električna plošča in tudi manjšo porabo elektrike (za nekje med 15 in 20 %).

Veliko steklokeramičnih plošč ima funkcijo hitrega segrevanja, ki omogoča pripravo kosila, večerje ali drugega obroka v krajšem času. Površina plošče je popolnoma ravna, kar zagotavlja preprosto čiščenje površine. Vendar pazite, da ne boste steklokeramične plošče čistili takoj po končani kuhi, saj njena površina še nekaj časa ostane topla.

Plinska kuhalna plošča deluje na plin in je namenjena kuhanju na odprtem plamenu. Na trgu lahko izbirate med dvema vrstama plinskih kuhalnikov. Pri enih so plinski gorilniki nameščeni na nerjavečo ploščo, pri drugih pa so plinski gorilniki nameščeni na steklokeramično površino. Ker ima kuhanje na plinu kar nekaj slabosti, se v zadnjem času manj kot 20 % gospodinjstev odloča za nakup plinskega kuhalnika.

Slabost kuhanja na plinu je, da moč plina nastavljamo po občutku, zato nam jedi pogosto skipijo.

Plin pri izgorevanju porablja kisik in kondenzira vlago, to pa neugodno vpliva na bivalno okolje. Tudi kuhinjska posoda se zaradi neposrednega stika z odprtim plamenom bolj in hitreje zamaže, neredko se tudi deformira, zato jo je treba pogosteje menjati. Slednje predstavlja dodaten strošek.

Električna vgradna pečica s klasičnim segrevanjem.
Osnovna funkcija takšne pečice je zgornje in spodnje segrevanje.. Ima podobne lastnosti kot plinska pečica, razlikuje se s priključitvijo na elektriko.

Vgradna pečica na vroči zrak
Prednost so ventilatorji, ki vroč zrak razširijo po celotnem prostoru pečice. Tako je pečica zmogljivejša in rezultat pečenja enakomernejši.

Parna vgradna pečica
Moderen tip pečice, ki deluje na principu segrevanja s pomočjo pare.. Živila zadržijo vitamine in hranilne snovi.

Energijske značilnosti vgradne pečice Priporočamo, da se osredotočite na vgradne pečice energijskih razredov od A do A+++. Višji kot je energijski razred, večji bo prihranek energije.

Pooblaščeni servis za štedilnike: